Familjen Bladh

Familjen Bladhs historia

Norton Bladh är en kille vars största intressen är fotboll och ishockey. Hans liv rullade på med skola, träningar och kompisar men livet stannade plötsligt upp när det visade sig att Norton drabbats av leukemi. Eftersom han inte svarade på behandlingen behövde han göra en benmärgstransplantation på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Familjen fick därför lämna sitt hem och sin vardag i Mjölby för att istället bo på Ronald McDonald Hus under några månader.

– Vi var i chock, men det var en skön känsla att behålla lite av vardagen genom att kunna laga sin egen mat och tvätta sina kläder. Huset ordnade middagar och aktiviteter och vi fick möjlighet att träffa andra familjer som var i liknande situation som oss. Det var skönt att kunna både skratta och gråta tillsammans. När Norton fick permission från sjukhuset var det underbart att vara tillsammans hela familjen. Vi spelade sällskapsspel och lagade middagar. Vi hade möjlighet att ta emot besök från släkt och vänner. Jag har många gånger känt mig så tacksam för att vi lever här och nu. Att huset finns har gjort vår tuffa tid i livet betydligt lättare, berättar mamma Jenny.

Transplantationen blev otroligt jobbig för Norton och familjen. Många komplikationer tillstötte, men nu jobbar han hårt med rehabiliteringen för att komma tillbaka som både fotbollsspelare och hockeyspelare och han har kommit ikapp med skolarbetet.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som bidrar till Ronald McDonald Hus. Ert stöd kommer att komma väl till användning för de familjer som går igenom en liknande resa som vi gjort, avslutar Jenny.