Våra ambassadörer

Raymond Almert

Raymond Almert – kock och restaurangägare

Raymond Almert är sedan 2017 en ovärderlig vän till Ronald McDonald Hus i Huddinge och Ronald McDonald Barnfond! Han ställer alltid upp – om det så är att laga mat till familjerna i Huset, dra i folk eller samla in pengar till Barnfonden. Hans namn finns numera på en guldfågel i vårt sponsorträd i Huset, som ett tack för det engagemang och hjärta han lägger ner i verksamheten.

Vi frågade Raymond, som till vardags är kock och restaurangansvarig, hur det kommer sig att han har så stort engagemang för Ronald McDonald Hus. Han berättar att det dels är för att han ser hur direkt och konkret hjälpen blir när han exempelvis är i Huddinge och lagar mat åt familjerna, eller samlar in pengar till verksamheten. Men han har också en personlig koppling och egen erfarenhet av att anpassa sin vardag efter sjukhusbesök, som gör att han berörs. Med en dotter som under en period behövde infinna sig på sjukhuset varje dag, har han ett föräldraperspektiv med sig i bagaget. Han säger: “Vi spenderade väldigt mycket tid på Astrid Lindgrens barnsjukhus med massa olika utredningar och prover, och i samband med det så upptäckte man vad det handlar om att gå igenom en sådan period som förälder.” 

Det verkar vara helt självklart för Raymond att vara engagerad: ”Jag kan bidra, och då gör jag det.” Han fortsätter och säger: ”Det är som något sorts balsam som rinner över en när man kliver in genom de där dörrarna. Det är svårt att svara stressad i Huset, man blir automatiskt väldigt harmonisk när man kliver in där.”

Under hans år som engagerad har han hjälpt till att samla in över 1,7 miljoner till Ronald McDonald Barnfond. En bättre ambassadör för vår verksamhet kan man knappast hitta!